Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
   
" O organizatie pentru oameni si problemele lor "
Granturi SEE - Programul RO10 • * Apel Masura B
Apel Masura B

Pe perioada implementarii proiectelor finantate prin Program, Operatorul de Program se va implica direct în organizarea de activitati comune între entitati din România si entitati din Statele donatoare, axate pe împartasirea, schimbul si/sau transferul de cunostinte, experiente  si bune practici în beneficiul Promotorilor de Proiect. řinta Operatorului de Program este de a implica în acest tip de activitati cel putin 80% dintre Promotorii de Proiect care au primit finantare în cadrul Programului.

În acest sens, Operatorul de Program va implica Promotorii de Proiect în activitati precum:

  • instruiri pe teme generale sau specifice relevante pentru proiectele finantate;
  • vizite de studii;
  • activitati de tip retea/ networking;
  • conferinte, seminarii, ateliere de lucru si alte activitati similare menite sa faciliteze schimbul de cunostinte si experiente, respectiv promovarea de modele de buna practica între participanti.

Aceste activitati, specifice etapei de implementare a proiectelor, vor fi organizate de Operatorul de Program pe teme de interes comun identificate în urma consultarii periodice a Promotorilor de Proiect.

În cazul în care activitatile bilaterale organizate de Operatorul de Program pe parcursul implementarii nu vor satisface toate nevoile de suport exprimate de Promotorii de Proiect (de exemplu, anumite teme, specifice doar unui numar restrâns de proiecte, nu sunt acoperite de activitatile organizate de Operatorul de Program, sau intervin anumite evenimente neasteptate pe parcursul implementarii iar Promotorii de Proiect au nevoie de servicii speciale de consultanta pentru a le rezolva etc.), Promotorii de Proiect vor putea solicita fonduri pentru relatii bilaterale destinate implementarii proiectelor.

Pentru depunerea cererilor de finantare pentru relatii bilaterale destinate implementarii proiectelor Operatorul de Programva organiza un apel continuu de propuneri, ce va fi deschis dupa aprobarea proiectelor depuse la apelurile din cadrul componentei "Sinergii pentru viitor".