Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
   
" O organizatie pentru oameni si problemele lor "
Noutati
Noutati

enlightened Incepand cu data de 2 iunie 2014, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat site-ul web al Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI). Va invitam sa accesati www.granturi-corai.ro pentru a afla informatii referitoare la Programul CORAI.  

 enlightened Anunt, 23 mai 2014 In contextul modificarii indicativului Oficiului Postal la care este arondata Casuta Postala 2731, Solicitantii care au trimis dosarele cu aplicatii pentru Apelul COERENT pe adresa Sucursalei Iasi a Fondului Roman de Dezvoltare Sociala, sunt invitati sa verifice receptionarea plicurilor/ coletelor, la numarul de telefon 0723.633871. Actualul indicativ este C.P.2731, O.P. Iasi 3, Ghiseul nr. 1.

Anunt din 08.05.2014

Sansa pentru entitatile din Romania sa dezvolte proiecte in parteneriat cu entitati din Islanda si Norvegia

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 7 mai, la Hotel Royal Bucuresti, Seminarul pentru Identificare de Parteneri, un eveniment la care au participat peste 40 de autoritati publice locale, judetene si centrale si organizatii neguvernamentale din Romania, Islanda si Norvegia pentru a planifica si construi proiecte ce pot fi depuse in cadrul Apelului Coerent, apel  care vizeaza masuri pentru combaterea discriminarii si a excluziunii sociale si economice.

Spatiu interactiv de comunicare

Lillian Solheim (Comitetul Helsinki din Norvegia), William Evans (Asociatia Norvegiana pentru Formarea Adultilor), Herdis Storgaard (Child Safety House - Islanda), Steinnun Björk Bjarkard Pieper (Icelandic Human Rights Centre) si Bjarney Fridriksdottir (InterCultural Iceland) au raspuns afirmativ invitatiei adresate de FRDS. In cadrul intalnirii, acestia si-au prezentat organizatia si au explicat participantilor modul in care functioneaza sectoarele ONG din Islanda si Norvegia.

Pentru facilitarea identificarii de parteneriate intre entitatile prezente la eveniment, au fost organizate ateliere tematice in cadrul carora participantii, in functie de aria de interes vizata, au putut discuta pe marginea ideilor de proiecte si stabili viitoare colaborari. 

Provocarile identificarii de parteneri din Statele Donatoare

Evenimentul a  fost considerat un instrument util pus la dispozitia entitatilor din Romania pentru facilitarea colaborarii cu entitatile din Statele Donatoare, in conditiile in care, desi Granturile SEE incurajeaza acest tip de dezvoltare de relatii bilaterale, apropierea entitatilor din Romania de cele din Islanda, Liechtenstein si Norvegia s-a produs cu dificultate.

"In momentul in care o organizatie dintr-un Stat Beneficiar abordeaza o organizatie din Norvegia in vederea incheierii unui parteneriat, aceasta va trebui sa aiba in vedere capacitatea acelei organizatii de a se implica in acel proiect, timpul limitat avut la dispozitie si bariera lingvistica si culturala. De cealalta parte, ONG-urile din Norvegia pun foarte mare accent pe reputatia viitorului partner, calitatea si consistenta proiectului si tipul de contributie asteptat", a explicat Lillian Solheim, manager de proiect Comitetul Helsinki din Norvegia.

Faptul ca Granturile SEE se afla in derulare in prezent in 16 state europene (incluzand aici si Romania) a determinat un interes crescut pentru organizatiile din Statele Donatoare, astfel ca acestea au acum posibilitatea sa isi aleaga, in functie de nevoile si interesele lor, in care tara, in ce proiect sa se implice si carei organizatii sa ii devina partener.

Seminarul pentru Identificare de Parteneri a stabilit coordonatele unor viitoare parteneriate intre organizatiile din Romania si cele din Islanda si Norvegia in scopul depunerii in parteneriat de cereri de finantare pentru Apelul Coerent. Apelul, deschis pana la data de 19 mai 2014, este parte a Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

 ***

Anunt din 14.04.2014    Nou - Facilitarea identificarii partenerilor din Norvegia, Islanda si Lichtenstein

In prima parte a lunii mai 2014, FRDS intentioneaza sa organizeze, la Bucuresti, un seminar destinat intaririi relatiilor bilaterale si facilitarii identificarii de parteneri de proiect din Statele donatoare, pentru dezvoltarea si implementarea unor proiecte in cadrul Apelului Coerent.

Reprezentantii entitatilor publice si private (apartinand mediului ONG) din Romania care doresc sa intre in contact cu entitati din Norvegia, Islanda si Lichtenstein in scopul stabilirii de parteneriate pentru a depune propuneri de proiect in cadrul Apelului Coerent, sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS pana la data de 25.04.2014, prin e-mail, la adresa evenimente@frds.ro.

Promotorii de proiecte care au identificat deja parteneri din Statele donatoare, pot sa le adreseze acestora o invitatie de a se inscrie pentru participare la seminar, ocazie cu care sa cunoasca mai indeaproape specificul Programului CORAI si al apelului.

Persoanele înscrise/ selectate vor primi o invitatie oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

In cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 50 de locuri), participantii vor fi selectati in functie de motivatia invocata în Fomularul de înscriere. Facem mentiunea ca participantilor la acest seminar le vor putea fi decontate atat costurile de deplasare, cat si cele de cazare (pentru o singura noapte si doar in cazul participantilor veniti de la distante mai mari de 200 km).

***

Anunt 8.04.2014

Avand in vedere numarul redus de cereri de finantare pentru relatii bilaterale depuse pana in prezent, FRDS a decis prelungirea termenului limita de depunere a cererilor de finantare pentru relatii bilaterale aferente Masurii (a) pana la data de 25 aprilie 2014. Reamintim ca Fondul pentru Relatii Bilaterale aferent Masurii (a) este de 120.000 de Euro, din care pot fi finantate cel putin 40 de cereri de finantare pentru relatii bilaterale. In cadrul apelului aferent Fondului pentru Relatii Bilaterale entitatile eligibile din România si din Statele donatoare pot primi pâna la 5.000 de euro pentru organizarea de activitati comune în scopul perfectarii unui acord de cooperare, a unui acord de parteneriat si/sau pentru pregatirea si depunerea în parteneriat a unui proiect în cadrul Apelului de propuneri de proiecte Coerent. Detalii

***

Anunt din 7.04.2014

Fondul Român de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 2 aprilie, un seminar informativ dedicat informarii factorilor interesati din regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia cu privire la linia de finantare Coerent, deschisa în data de 17 martie 2014 prin intermediul Programului RO10 "Copii si tineri aflati în situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale"(CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

Desi evenimentul se adresa potentialilor solicitanti si partenerilor lor din regiunile din sudul tarii, evenimentul a adunat peste 70 de reprezentanti ai entitatilor publice, ai ONG-urilor si ai firmelor de consultanta din toata tara, interesati de oportunitatile oferite de Granturile SEE.

Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS, a prezentat continutul Apelului Coerent si modalitatile prin care organizatiile si institutiile interesate pot solicita fonduri pentru implementarea unor masuri concrete de reducere a inegalitatilor sociale si de combatere a discriminarii si excluziunii sociale, dezvoltate în mod participativ, prin cooperarea factorilor interesati, publici si privati, de la nivel local, regional si national.

"Evenimentul, care a facut parte din seria de evenimente dedicate informarii potentialilor solicitanti si parteneri cu privire la Programul CORAI, a fost deosebit de util pentru cei prezenti. Seminarul s-a desfasurat într-o nota interactiva si s-a centrat în mare parte pe clarificarea unor chestiuni punctuale puse în discutie de participanti, acestia dovedind ca sunt la curent cu documentele aferente Apelului Coerent si ca doresc sa aplice pentru finantare. De aceea, FRDS se asteapta sa primeasca un numar mare de cereri de finantare pentru aceasta runda de finantare. Totodata, avem în vedere alocarea de fonduri suplimentare pentru acest apel", a declarat Paula Constantin, coordonatorul Departamentului Operational din cadrul FRDS.

În cadrul acestui apel sunt disponibili 4.458.598 euro, bani pusi la dispozitie de Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Aceste fonduri pot fi folosite pentru realizarea de studii privind expunerea persoanelor defavorizate la contexte sau masuridiscriminatorii, campanii de informare si constientizare cu privire la incluziunea sociala, discriminare, respectul pentru diversitate, combaterea inegalitatilor, dezvoltarea si testarea de politici, strategii, metodologii, instrumente de lucru etc. pentru combaterea discriminarii si reducerea excluziunii sociale si economice, facilitarea schimbului de experienta si de bune practici (inclusiv între entitati din România si din Statele donatoare), înfiintarea de structuri formale sau non-formale de cooperare la nivel local, regional sau national, cu scopul de a contribui la combaterea inegalitatilor sociale etc. Data limita pentru depunerea dosarelor de finantare este 19 mai 2014.

 ***

enlightened 27.03.2014

Listele propunerilor de proiecte depuse in cadrul Apelurilor Sinergii pentru viitor - copii si tineri la risc

La termenul limita de 17 martie 2014, pentru cele doua apeluri de propuneri de proiecte Sinergii pentru viitor - copii si tineri la risc, au fost inregistrate 170 de cereri de finantare, astfel: