Fondul Roman de Dezvoltare Sociala
   
" O organizatie pentru oameni si problemele lor "
Noutati
Noutati

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala a organizat vineri, 17 martie 2017, o intalnire de consultari pe marginea Programului "Dezvoltare locala si combaterea saraciei, imbunatatirea incluziunii romilor", care urmeaza a fi finantat prin intermediul Granturilor SEE si Norvegiene pentru perioada 2014-2021.

La eveniment au participat 37 de reprezentanți ai unor autoritati si instituții publice de la nivel central si local, ai mediului universitar, respectiv ai unor organizații neguvernamentale si interguvernamentale care activeaza în România in ariile programului. Au fost prezenti, de asemenea, reprezentanți ai Asociatiei Autoritatilor Locale si Regionale din Norvegia (KS) și ai Consiliului Europei (CoE), în calitate de parteneri ai programului, precum și ai Oficiului Mecanismului Financiar (OMF) si ai Punctului National de Contact (PNC). Detalii despre eveniment gasiti pe site-ul web al programului CORAI.

* * *

Incepand cu data de 2 iunie 2014, Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a lansat site-ul web al Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI). Va invitam sa accesati www.granturi-corai.ro pentru a afla informatii referitoare la Programul CORAI.  

* * *

 Anunt, 23 mai 2014 In contextul modificarii indicativului Oficiului Postal la care este arondata Casuta Postala 2731, Solicitantii care au trimis dosarele cu aplicatii pentru Apelul COERENT pe adresa Sucursalei Iasi a Fondului Roman de Dezvoltare Sociala, sunt invitati sa verifice receptionarea plicurilor/ coletelor, la numarul de telefon 0723.633871. Actualul indicativ este C.P.2731, O.P. Iasi 3, Ghiseul nr. 1.

Anunt din 08.05.2014

* * *

Sansa pentru entitatile din Romania sa dezvolte proiecte in parteneriat cu entitati din Islanda si Norvegia

Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS) a organizat, miercuri, 7 mai, la Hotel Royal Bucuresti, Seminarul pentru Identificare de Parteneri, un eveniment la care au participat peste 40 de autoritati publice locale, judetene si centrale si organizatii neguvernamentale din Romania, Islanda si Norvegia pentru a planifica si construi proiecte ce pot fi depuse in cadrul Apelului Coerent, apel  care vizeaza masuri pentru combaterea discriminarii si a excluziunii sociale si economice.

Spatiu interactiv de comunicare

Lillian Solheim (Comitetul Helsinki din Norvegia), William Evans (Asociatia Norvegiana pentru Formarea Adultilor), Herdis Storgaard (Child Safety House - Islanda), Steinnun Björk Bjarkard Pieper (Icelandic Human Rights Centre) si Bjarney Fridriksdottir (InterCultural Iceland) au raspuns afirmativ invitatiei adresate de FRDS. In cadrul intalnirii, acestia si-au prezentat organizatia si au explicat participantilor modul in care functioneaza sectoarele ONG din Islanda si Norvegia.

Pentru facilitarea identificarii de parteneriate intre entitatile prezente la eveniment, au fost organizate ateliere tematice in cadrul carora participantii, in functie de aria de interes vizata, au putut discuta pe marginea ideilor de proiecte si stabili viitoare colaborari. 

Provocarile identificarii de parteneri din Statele Donatoare

Evenimentul a  fost considerat un instrument util pus la dispozitia entitatilor din Romania pentru facilitarea colaborarii cu entitatile din Statele Donatoare, in conditiile in care, desi Granturile SEE incurajeaza acest tip de dezvoltare de relatii bilaterale, apropierea entitatilor din Romania de cele din Islanda, Liechtenstein si Norvegia s-a produs cu dificultate.

"In momentul in care o organizatie dintr-un Stat Beneficiar abordeaza o organizatie din Norvegia in vederea incheierii unui parteneriat, aceasta va trebui sa aiba in vedere capacitatea acelei organizatii de a se implica in acel proiect, timpul limitat avut la dispozitie si bariera lingvistica si culturala. De cealalta parte, ONG-urile din Norvegia pun foarte mare accent pe reputatia viitorului partner, calitatea si consistenta proiectului si tipul de contributie asteptat", a explicat Lillian Solheim, manager de proiect Comitetul Helsinki din Norvegia.

Faptul ca Granturile SEE se afla in derulare in prezent in 16 state europene (incluzand aici si Romania) a determinat un interes crescut pentru organizatiile din Statele Donatoare, astfel ca acestea au acum posibilitatea sa isi aleaga, in functie de nevoile si interesele lor, in care tara, in ce proiect sa se implice si carei organizatii sa ii devina partener.

Seminarul pentru Identificare de Parteneri a stabilit coordonatele unor viitoare parteneriate intre organizatiile din Romania si cele din Islanda si Norvegia in scopul depunerii in parteneriat de cereri de finantare pentru Apelul Coerent. Apelul, deschis pana la data de 19 mai 2014, este parte a Programului RO10 "Copii si tineri aflati in situatii de risc si initiative locale si regionale pentru reducerea inegalitatilor nationale si pentru promovarea incluziunii sociale" (CORAI), program finantat prin intermediul Granturilor SEE 2009 - 2014.

 ***

Anunt din 14.04.2014    Nou - Facilitarea identificarii partenerilor din Norvegia, Islanda si Lichtenstein

In prima parte a lunii mai 2014, FRDS intentioneaza sa organizeze, la Bucuresti, un seminar destinat intaririi relatiilor bilaterale si facilitarii identificarii de parteneri de proiect din Statele donatoare, pentru dezvoltarea si implementarea unor proiecte in cadrul Apelului Coerent.

Reprezentantii entitatilor publice si private (apartinand mediului ONG) din Romania care doresc sa intre in contact cu entitati din Norvegia, Islanda si Lichtenstein in scopul stabilirii de parteneriate pentru a depune propuneri de proiect in cadrul Apelului Coerent, sunt rugati sa descarce si sa completeze formularul de inscriere disponibil AICI si sa il transmita FRDS pana la data de 25.04.2014, prin e-mail, la adresa evenimente@frds.ro.

Promotorii de proiecte care au identificat deja parteneri din Statele donatoare, pot sa le adreseze acestora o invitatie de a se inscrie pentru participare la seminar, ocazie cu care sa cunoasca mai indeaproape specificul Programului CORAI si al apelului.

Persoanele înscrise/ selectate vor primi o invitatie oficiala, care va cuprinde informatii referitoare la data si locatia in care se va desfasura evenimentul.

In cazul in care vor fi mai multe solicitari de participare decat numarul de locuri avut la dispozitie (cca. 50 de locuri), participantii vor fi selectati in functie de motivatia invocata în Fomularul de înscriere. Facem mentiunea ca participantilor la acest seminar le vor putea fi decontate atat costurile de deplasare, cat si cele de cazare (pentru o singura noapte si doar in cazul participantilor veniti de la distante mai mari de 200 km).

***