Copyright 2019 FRDS

Back
FRDS > Noutati  > 8 entități din Liechtenstein și Norvegia, la București pentru proiecte de dezvoltare locală și incluziunea romilor

8 entități din Liechtenstein și Norvegia, la București pentru proiecte de dezvoltare locală și incluziunea romilor

Fondul Român de Dezvoltare Socială, Operator de Program pentru Programul Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor (Dezvoltare locală), finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, a organizat în datele de 19 și 20 septembrie a.c., la București, două evenimente destinate identificării de parteneri din Islanda, Liechtenstein și Norvegia pentru proiecte de dezvoltare locală și incluziunea romilor. Seminarele au beneficiat de prezența reprezentanților Ambasadei Regatului Norvegiei în România și ai Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale (KS), partener de program.

Seminarul de identificare de parteneri pentru proiecte de dezvoltare locală, organizat în 19 septembrie 2019, a adus la București reprezentanții a cinci organizații neguvernamentale și companii private din Norvegia (Bente Aid, Distinkt Consultancy, GS MiljøConsult, Salvation Army Norway, Phronesis SA) care au intrat în contact cu reprezentanții a 43 de instituții și organizații neguvernamentale din România (Institutul de Politici Publice, Comună Beceni, jud. Prahova, DGASPC Caraș Severin, ISJ Vrancea, Instituția Prefectului Tulcea, etc.) interesate să depună proiecte în cadrul apelului de proiecte “Dezvoltare locală”.

Seminarul de identificare de parteneri de incluziunea și abilitarea romilor, organizat în 20 septembrie 2019, a reunit la București, entități din Liechtenstein, Norvegia și România interesate să depună în parteneriat proiecte în cadrul apelului de proiecte „Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”. Un număr total de 66 de participanți, reprezentanți a cinci entități din Norvegia (Culture Break Borders, Bente Aid, Distinkt Consultancy, GS MiljøConsult, Salvation Army Norway), a două entități din Liechtenstein (Elternkind Forum și Frauenhaus Liechtenstein) și a 39 de organizații și autorități publice din România (Terre des Hommes România, Policy Center for Roma and Minorities, Salvați Copii România, DGASPC Călărași, Municipalitatea Mizil, jud. Prahova, Asociația Pakiv România, etc.).

Organizate într-o manieră interactivă, evenimentele a adus în atenția participanților informații privind oportunitățile de finanțare din cadrul Programului Dezvoltare locală, cu focus pe condițiile de finanțare aferente apelurilor “Dezvoltare locală” și “Creșterea incluziunii și abilitarea romilor” și pe modalitățile în care promotorii de proiect din România pot coopera cu entități relevante pentru ariile apelurilor din Statele donatoare. Împărtășirea de experiențe și expunerea în grupuri de discuții a ideilor de proiecte de dezvoltare locală și incluziunea romilor au creat premisele unor viitoare parteneriate.